Več kot 17-krat ustreljena psička Maggie danes pomaga drugim

13. junija, 2020
vir fotografije: https://www.amazon.co.uk/Maggie-Wunderdog-Kasey-Carlin/dp/1912624923
Psička Maggie je bila pred dvema letoma rešena iz ulic vojnega Bejruta. Maggie je bila žrtev  streljanja, živa tarča, na kateri so vadili.

Veterinarji so znotraj nje našli drobne krogle, ogromno število drobcev šrapnelov in krogel. Po njihovem mnenju je bila ustreljena več kot 17-krat, je slepa, manjka ji tudi eno uho.

Pred dvema letoma pa je bila rešena z bejrutskih ulic in dom je našla v Veliki Britaniji. Njena nova skrbnica Kasey Carlin pravi, da Maggie odlično okreva, še več, pomaga drugim kot terapevtski pes. Kasey je napisala tudi knjigo o tem, kako neomajen je duh psičke Maggie.

Maggie je rešil moški po imenu Hussein, ki v bližini Bejruta vodi zavetišče za živali. Nekoč ga je poklical prijatelj, da je na ulici videl psa v zares slabem stanju, ki nujno potrebuje pomoč. Njene oči, nekoč čudovito rjavo rdeče barve, so se zaradi infekcije za vedno zaprle, njeno levo uho je bilo odstranjeno, čeljust zlomljena. Stradala je, poleg vsega tega pa je bila še breja.

Hussein jo je vzel k sebi. Najprej se je moral odločiti, kaj bo storil z mladički, ki jih – to je vedel – nihče ne bo hotel. V Libanonu je ljudem nekaj normalnega videti psa v slabem stanju. Tako je sprejel težko odločitev in prekinil nosečnost, da bi vsaj Maggie imela priložnost.

Maggie je odpeljal k veterinarju, kjer se je zavedel, da ne bo zmogel vseh stroškov, ki jih je njeno težko zdravljenje zahtevalo. Tako je poskusil in objavil njeno zgodbo na Facebooku.

Tisti dan so bile očitno zvezde dobro postavljene, kajti objavo je videla Britanka Roxanna, ki je doma že imela rešenega psa iz Libanona. Roxanna je zbrala dovolj denarja, da so Maggie prepeljali v Veliko Britanijo. Tako sta se našli s sedanjo skrbnico Kasey.

”Ko sem videla njeno fotografijo na Facebooku, se je moje življenje za vedno spremenilo. In ko je prišel čas, da Maggie pride k meni domov, se je izkazala za čisto drugačno psičko, kot sem pričakovala. Bila je izjemno ljubeča, zaupljiva, naklonjena. Nisem mogla nehati jokati, bila sem presunjena ob njeni lepoti. To je bil eden najlepših trenutkov,” je povedala Kaisey.

Ko je Maggie odpeljala k veterinarju zaradi udrtin in  delcev, ki jih je čutila pod njeno kožo, je veterinar med operacijo tam našel toliko ostankov krogel, da jih je bilo nemogoče prešteti. Maggie je samo na predelu ramen preštela 74 kovinskih koščkov!

Danes je Maggie srečna v novem domu in s svojo neomajno energijo razveseljuje vse okrog sebe.

View this post on Instagram

Hi friends! Thank you so much for all your beautiful messages yesterday! It meant a lot to mom that you all love me so much! She was crying into my fur all evening, while reading your messages. Then she had to wash my fur because I was covered in black mascara (thanks a lot for that! ?) . She’s says she can’t do a big post today because she’s going to be crying again! TicTac is going to his new foster family and she is crying again! Anyway, I’ll make sure she does a proper post tomorrow! Love you lots! ? xx . . . #dogloversofinstagram #dogsareawesome #happydoggy #doggosofinstagram #puppygramdaily #instapup #ukdog #ukdogs #ukdogsofinsta #ukdogsofinstagram #ukdogsofig #bemoremaggie #dogsofengland #dogsofuk #dogsoflondon

A post shared by Maggie The Wonder Dog (@maggiethewunderdog) on