Video: gluh in slep rešenček točno ve, kdaj se vrne njegova skrbnica

5. aprila, 2021
vir: Instagram/shrimpy.and.friends
Enoletna Pearl morda res ne vidi in ne sliši, toda točno čuti, kdaj se njena skrbnica vrača domov. Prav zaradi nje Pearl živi polno življenje.

Pri kužkih, kot je Pearl je kakovost življenje v celoti odvisna od pristopa skrbnikov. Marsikdo ob gluhem in slepem psu pomisli, da je zanj uspavanje najbolj humana rešitev, toda Pearl je živ dokaz, da to ni res. Pearl je prestopila svoje ovire in je srečna psička.

Pearl živi na Havajih s svojo skrbnico Lauren in še tremi rešenčki. Posvojena je bila novembra 2018 in Lauren ni bila prepričana, kako se bo psička vklopila v njihovo življenje in sobivanje z drugimi psi. A Pearl je izjemno inteligentna in empatična psička, kar se je skupaj z Laurenino gorečo željo, da ji ponudi topel dom, izkazalo kot zmagovalna kombinacija.

S pomočjo posebnega treninga se je psička celo naučila nekaj osnovnih ukazov, kot so sedi, daj tačko … Lauren pravi, da je izjemno pametna, igriva ter da ne pozna strahu. Takoj, ko Lauren stopi v sobo, jo Pearl začuti ter točno ve, kje se nahaja.

Veliko psov, ki ne slišijo in ne vidijo, nikoli ne dobi priložnosti za polno življenje, kaj šele za učenje trikcev in življenje zdravega psa. Pearl je to uspelo.

Vir fotografije: www.instagram.com/p/BXxAxkTBiFJ/