Zavetišče Ljubljana: Pokajte z dobrodelnostjo in ne s pirotehniko!

18. decembra, 2022

Letos Zavetišče Ljubljana s posebno kampanjo poziva vse, da namesto s pirotehniko, pokajo z dobrodelnostjo, saj novo zavetišče prvič poka po šivih.

Veseli december ni prav nič vesel za živali, ki se bojijo svetlečih in hrupnih pirotehničnih sredstev. V Zavetišču Ljubljana ravno v tem času sprejmejo več psov, ki zbežijo zaradi poka petard in ostalih pirotehničnih izdelkov. Zato so se letos odločili, da namesto pokanja v okolju, ljubiteljem živali raje ponudijo ognjemet, ki ga lahko gledamo kar iz udobja svojega doma.

Svoja vrata je odprl piroMAČEK shop

V ponudbi pa ni navadna pirotehnika, pač pa takšna, ki ne poka, temveč pomaga. Na voljo so različni donacijski »pirotehnični« paketi , kot so Pasje bombice, Mrcine, Praskači in Grizači.

Z njimi si lahko daste duška in namesto glasnega pokanja, raje »pokate« od dobrodelnosti in živalim prijazno.

Pirotehnika: Živali zaradi nekaj sekund veselja doživljajo hud stres

Vsak nakup je nagrajen dvojno

Vsak nakup v spletni trgovini bo nagrajen z mini spletnim ognjemetom in z zavestjo, da bo s pomočjo vaše spletne donacije, en pes več stopil na pot rehabilitacije in naredil prvi korak v srečnejše pasje življenje. Vaša »pirotehnična« donacija bo namreč namenjena zaposlitvi trenerja psov kot pomoč pri socializaciji psov z vedenjskimi težavami v Zavetišču Ljubljana. Prav to je največkrat ovira pri uspešnem iskanju novega doma.

Žival ni darilo!

»Čeprav se je novo zavetišče te dni prvikrat zapolnilo prav do zadnjega kotička in si tudi zapuščene živali, bolj kot vse želijo topline doma, vse pozivamo k premišljeni odločitvi za posvojitev. Žival naj ne bo nepremišljeno darilo, lahko pa jih premišljeno obdarite,« pravi direktorica Zavetišča Ljubljana, Barbara Mihelič.

Pes ni primerno darilo