Iščejo dom

6-letni Tank išče dom!

Tank ima zanimivo življenjsko zgodbo. Rodil se je potepuški psički februarja 2018 v Mexicu, od koder je bil marca 2018 pripeljan v San Diego, California, kjer je živel do aprila 2021. Nato se je njegova družina z njim in ostalimi družinskimi psi preselila v Slovenijo.

Skupaj so živeli eno leto, vse do neljubega dogodka, ko se je Tank stepel z drugim družinskim psom. Takrat se je njegova družina odločila, da ga ne želijo več imeti in so ga predali v zavetišče.

Tja je prišel v ranah. V pretepu jo je slabše odnesel od drugega psa, bil je močno predebel in v slabi kondiciji, saj so se mu že po krajši telesni aktivnosti tresle zadnje noge.

Rane od pretepa so se hitro zacelile, sčasoma je pridobil na kondiciji, sedaj lahko teče in se sprehaja brez tresenja zadnjih nog. Je shujšal, vendar je še vedno malo preokrogel. Tank obožuje hrano, z veseljem pokaže kar zna in se tudi kaj novega nauči, če seveda dobi za nagrado kakšen priboljšek. Pri hrani ni izbirčen.

Do drugih psov ni najbolje socializiran. Manjših psov se je v zavetišču nekoliko navadil, jih ignorira, na večje pse pa lahko še vedno odreagira. Na mačke ni navajen, jih pa ne preganja.

Rad se igra z žogicam, rad se nastavi za čohanje. Navajen je bivanja v stanovanju oz. hiši, navajen je na hišni boks. Pozna osnovne ukaze v angleščini, pri nas se jih je naučil tudi v slovenščini. Je večje rasti, tehta dobrih 40 kg. Išče dom, kjer bodo nadaljevali z njegovo socializacijo. Tank je kuža, ki v Ljubljanskem zavetišču najdlje časa čaka na nov dom.

Vključen je v projekt “Js bi šou domou!”

Več informacij: Zavetišče Ljubljana

error: Kopiranje teksta ni mogoče.