7 pasem psov, ki so (bile) del britanske kraljeve družine

22. marca, 2022

Kraljeva družina ima dolgo in vsem dobro znano naklonjenost do štirinožnih prijateljev. Pogledali smo, katere so bile zanje najbolj značilne pasme.

Del kraljeve družine so bile oz. so naslednje pasme psov … 

Valižanski ovčar oz. corgi

Kraljico pogosto povezujejo z valižanskimi ovčarji (Pembroke Corgi), saj naj bi imela v lasti več kot 30 psov v času svoje vladavine. Prvo corgi psičko Susan je prejela, ko je bila stara 18 let, in jo vzela celo s seboj na medene tedne.

Angleški koker španjel

Lupo je bil angleški koker španjel v lasti princa Williama in Kate, novembra 2020 je po mnogih srečnih letih z družino preminil. Pred kratkim je kraljica dobila tudi koker španjela, Lissyja.

Cavalier King Charles španjel

Princesa Margaret si je želela drugo pasmo psov, kot jo je oboževala njena sestra, zato je dobila Cavalier King Charles španjela, ki ga je poimenovala Rowley.

Jack Russell terier

Princ Charles je dolgoletni ljubitelj in lastnik Jack Russell terierjev. Trenutno imata s Camillo dva čudovita rešenčka po imenu Bluebell in Beth.

Labradorec

Kralj Jurij VI je imel v lasti številne labradorce, še posebej se je navduševal nad rumenimi labradorci, ki so bili v začetku dvajsetega stoletja še relativno redki.

Bulterier

Princesa Anne že desetletja skrbi za angleške bulterierje, čeprav njeni psi menda niso vedno znani po lepem vedenju.

Norfolški terier

Družina princesa Beatrice in princesa Eugenie ima štiri norfolške terierje, poimenovali so jih Jack, Cici, Teddy in Ginger.

 

Vir: Country Living