Zanimivo

10 pasem, ki naj bi spuščale največ “smradkov”

Tudi psi imajo vetrove. Če se težava ves čas ponavlja, je smiselno obiskati veterinarja. Občasen “smradek” pa velja potrpeti, saj ni to nič posebnega. 

Seveda se na spletu najde marsikaj in ljudje se sprašujejo, kateri psi spuščajo več vetrov – predvsem je seveda to odvisno od prehrane in drugih dejavnikov presnove. A našli so se AZ Animals, ki so brez kakšnih posebnih študij ali raziskav, le na podlagi svojih virov in izkušenj, sestavili seznam pasem, ki spuščajo največ “smradkov”. Malo za šalo, malo pa v premislek o zdravstvenih težavah določenih pasem, povzemamo njihov seznam.

10. Yorkširski terier

Yorkiji so majhni, a energični, po izvoru lovski psi – menda pa tudi eni takih, ki so bolj nagnjeni k vetrovom. Njihovi “prdci” naj bi bili tako močni kot njihove lovske sposobnosti.

9. Doberman

Dobermani so nežni, zvesti, ljubeči čuvaji. So pa menda nagnjeni k debelosti in če ne pazimo, bodo pojedli karkoli, posledice tega pa so lahko zelo smrdljive.

8. Pitbul

Kot pravi seznam, lastniki pitbule ponavadi hranijo z visoko kakovostno polno proteinsko hrano, med katero prevladuje meso, a tudi rastlinski proteini – hrana atletov in dvigovalcev uteži. Ti pa so menda znani po tem, da spuščajo vetrove z vonjem po gnilih jajcih.

7. Šarpej

Šarpeji so na spletu slavni po svojih gubah, pa tudi po inteligenci. Menda pa tudi po zelo udarnih vetrovih.

6. Mastif

Velika pasma, ki pa je, če je vzgojena in ljubljena, tudi zelo prijazna in zvesta. Znana pa tudi po tem, da je zelo poslušna – česar pa ne bi mogli reči za njihovo prebavo, ki pa je tudi pri njih odvisna od prehrane in prehranjevalnih navad.

5. Beagle

Beagli so popularni družinski psi, ki potrebujejo veliko aktivnosti in zaposlitve, saj sicer zgrizejo marsikaj. Na spletu najdemo o njih predvsem, da ne potrebujejo veliko nege – da pa potrebujemo veliko zračenja, ko so notri …

4. Zlati prinašalec

Ena najpopularnejših pasem je menda tako zelo učljiva zato, ker se jo da enostavno motivirati s hrano. Morda spuščajo vetrove tudi zaradi številnih priboljškov.

3. Mops

Mopsi spadajo med brahicefalične oz pasme s potlačenim smrčkom. Pri teh pa drži, da je napihnjenost (s tem pa vetrovi) dejansko pasemsko pogojena. Zaradi svoje fizionomije jedo na način, da zraven pogoltnejo veliko zraka, ki mora nekako ven …

2. Bokser

Tudi bokserji so nagnjeni k napihnjenosti in drugim prebavnim težavam, zaradi katerih spuščajo “smradke”.

1. Angleški buldog

Angleški buldog naj bi bil zmagovalec med “spuščevalci” – tudi ta pasma spada namreč v isto kategorijo potlačenih gobčkov, ob tem pa je znana tudi po tem, da ni preveč aktivna.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.