Zanimivo

5 dni je bila psička pogrešana – nato pa čudežno rešena iz kupa snega

Kar naj bi bilo običajno čiščenje snega okoli hiše, se je za družino iz zvezne države Maine spremenilo v obupano iskanje svoje psičke.

Družina je kidala sneg okoli hiše, njihova 13 letna psička, labradorka Sophie je bila seveda z njimi. A je odtavala in – izginila.

Do pozne noči so jo iskali vsepovsod, a je niso našli. Obiskali so sosede, poklicali lokalna društva in zavetišča za živali – nihče je ni videl. Naslednji dan so z iskanjem preplavili še družabna omrežja.

Od petka do ponedeljka je potekala prava iskalna akcija, v katero se je vključila vsa lokalna skupnost, a sledi o Sophie ni bilo nikjer. Iskali so jo peš in s štirikolesniki vse naokrog. Zunanje temperature in minevanje dni  – družina je izgubljala upanje, da jo bodo sploh našli. Počasi so začeli misliti, da je šla nekam umret.

Nato pa čudež …

A v torek zjutraj, po petih dneh, je le malo naprej ob lokalni cesti, oče družine v kupu snega zagledal njeno glavo. Bila je popolnoma zakopana v snegu, iz katerega ni mogla, in to na območju, ki so ga že večkrat pregledali.

S traktorjem je takoj odhitel do kupa in ustvari pot iz kupa za rešitev Sophie, domači pa so že najavili svoj obisk veterinarju.

“Sophie je ok,” je sporočil vsem, ki so sodelovali pri iskanju, takoj ko je to potrdil veterinar. Psička je bila brez ozeblin, izgubila je nekaj teža, bila je lačna in utrujena, a vsi pregledi so pokazali, da je zdrava. “Čudež!” je veselo dodal in se zahvalil vsem za pomoč in skrb.

 

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.