5 dni je ubogala ukaz “Sedi!” in čakala, da se vrne njena družina

5. januarja, 2022
Prebivalci okoliša parka v Pensilvaniji so bili že zelo zaskrbljeni – 5 dni je psička čakala svojo družino, ki jo je zapustila v parku, in ni nikomur pustila, da se ji približa.

V hudem mrazu, brez hrane, je 5 dni sedela in čakala, da se vrnejo ponjo.

Bližnji sosedje so drugi dan na pomoč poklicali ustanovitelja društva za reševanje živali, ki se je takoj odpeljal k njej. Ob fotografiji, ki jo je objavil na spletu, je zapisal: “Se kdaj sprašujete, kaj dela pes, ki ga zapustijo? Sedi in čaka svojo družino, da se vrne.”

Dva dni je res le sedela in čakala, tretji dan je začela jesti reševalcu iz roke, a ko jo je želel pripeti, pobegnila. Spet se je vrnila po hrano in spet pobegnila. Prodružilo se je vse več ljudi, a to jo je le še bolj prestrašilo. Zato je pozval vse, da je ne lovijo in ne hranijo, niti ji ne sledijo – saj je kazalo, da jo bo čedalje težje ne le ujeti, ampak tudi izslediti, saj se je vse bolj skrivala.

Konec dober, vse dobro

Po tem, ko je dva dni sploh niso videli, jo je nekdo opazil na verandi, nato je spet pobegnila v gozd, končno pa se je vrnila v svoj prejšnji dom.

Reševalec jo je odpeljal k veterinarju, kjer so ugotovila, da ni čipirana, da je močno shujšana in prekrita z bolhami.

Namestili so jo v začasen dom, kmalu pa je našla novo “za vedno” družino. Sporočili so, da je že zelo ljubljena in da jo razvajajo, počasi pa se tudi sama vse bolj odpira. 5 dni pa je kljub temu zagotovo pustilo posledice …

 

Vir: Speranza Animal Rescue