Zanimivo

Avstralski ovčar se je po več mesecih vrnil domov

Družina iz Okanagana v Kanadi je prejela najlepše možno darilo: razveselili so se svojega psa, avstralskega ovčarja Henryja, ki se je po več kot petih mesecih vrnil domov.

Lastnik psa ni več pričakoval, da ga bodo še kdaj videli …

Začelo se je julija, ko so s Henryem nekaj časa živeli na kmetiji v Enderbyju, da bi imel večjo možnost gibanja, ki ga pasme kot je avstralski ovčar potrebujejo. Duffyjeva žena je gasilka in je bila v sezoni požarov več odsotna, prav tako je bil tudi sam precej zdoma. Zato so pomislili, da bi bila nastanitev na kmetiji dobra stvar zanj, saj bi lahko čas bi preživljal v naravi. A ko so se v okolici kmetije pojavili prvi požari, je Henry izginil.

Iskali so ga na širšem območju, postajalo je vse hladneje in končno so ga opazili v kraju Sicamous, 40 km iz Enderbya. Prebivalci so obvestili Debbie Fortin iz živalskega zavetišča, ki je preko družabnih omrežij našla njegovo družino.

Ne obupajte

Niso ga mogli ujeti, zato je lastnik začel proti njemu metati stvari iz svojega avta. Henry je zaznal domače vonje in po prvotnem oklevanju je skočil v njegovo naročje. »Začel sem jokati, on pa me je lizal po obrazu, bilo je neverjetno«, pove Duffy.

Henry se je tako vrnil domov prav na rojstni dan Duffyjeve hčerke.

»Psi lahko sami preživijo dolgo časa. Po treh dneh se vključi njihov preživetveni mehanizem, ko vedo, kaj morajo početi. Več počivajo, jedo divje sadeže in živali oz. vse kar najdejo«, je čudežno preživetje komentirala Debbie Fortin iz zavetišča.

Preživijo tudi psi, za katere bi mislili, da niso sposobni preživeti sami, a temu ni tako. Zato naj lastniki ne obupajo, če njihov pasji prijatelj izgine.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.