Avtodom, ženska in štirje psi

© Freedom Vans
V času, ko nas večina sanja o poletnem dopustu, ki je kar naenkrat postal izmuzljiv, so popotniške zgodbe nekaj, kar nas vsaj v mislih popelje stran …

Ko se bo stanje vrnilo nazaj v normalne tirnice, bo veliko ljudi zopet ‘posvojilo’ cesto za svoj dom in se v takšnih ali drugačnih mobilnih hiškah selilo po svetu.

V tem času podjetje Freedom Vans intenzivno objavlja zgodbe svojih kupcev – izdelujejo namreč avtodome za najrazličnejše generacije in družine. Tista, ki je pritegnila nas, je zgodba o bodoči lastnici enega teh avtodomov, ki so ga za izdelali posebej zanjo in za njene 4 pse, ki bodo njeni sopotniki. Avtodom so simpatično poimenovali Pluto.

Avtodom (Mercedes Sprinter 144) je poln psom prijaznih kotičkov in prilagojen potovanju s psi. Med drugim ima senzor temperature, ki skrbnici v njeni odsotnosti omogoča, da kadarkoli preveri, kakšno temperaturo imajo psi, ki so v avtu.

© Freedom Vans

”Avtodom Pluto je navdih dobil pri 4 psičkah bodoče lastnice in njeni veliki želji po popotovanju s štirimi psi in občasno še z dvema posvojenčkoma,” je za Lonely Planet povedal Kyleigh Rogers, solastnik podjetja Freedom Vans.

Celoten znesek za potovanje s psi popolnoma prilagojenega avtodoma znaša 90.000 dolarjev.

vir: Lonely Planet