Zanimivo

Bobbie the Wonder Dog prehodil 4105 km in našel pot domov!

Avgusta leta 1923 sta Frank in Elizabeth Brazier s svojima hčerama Leono in Novo ter mešančkom Bobbie-jem, obiskala sorodnike v ameriški Indiani.

Bobbieja so tam napadli trije psi in pobegnil je. Družina ga je na vso moč iskala, toda neuspešno, zato so se nazaj domov v Oregon vrnili brez svojega pasjega družinskega člana. Sprijaznili so se s tem, da Bobbieja ne bodo več videli. Toda Bobbie (kasneje so mu nadeli ime Bobbie the Wonder Dog) je imel drugačne načrte.

Čez pol leta, februarja 1024 se je pojavil v Oregonu umazan, razmršen in zanemarjen. Presodili so, da je prehodil vso pot, vključno z vmesnim prečkanjem rek in gorovja Continental Divide. Upoštevajoč tamkajšnjo hudo zimo je zgodba zares neverjetna.

V povprečju je na dan prehodil 23 kilometrov. Ko se je vrnil v Silvertone, je bil deležen pozornosti medijev in prave slave. Po njegovo zgodbi so natisnili knjigo in tudi nemi film The Call od the West, v katerem je zaigral kar sam.

Ljudje so mu od vsepovsod pošiljali darilca, javljali pa so se tudi tisti, ki so mu na njegovi poti pomagali, ga nahranili, mu ponudili zavetje. V Portlandu je zanj kar nekaj časa skrbela neka Irka, ki mu je pozdravila poškodbe na tačkah.

Bobbie the Wonder Dog je poginil leta 1927, priredili so mu častni pogreb.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.