Božično darilo: Lokalna skupnost pomagala najti izgubljenega psa

6. januarja, 2023

Vojaku iz Kalifornije je 17. decembra pobegnil pes, nemški kratkodlaki ptičar po imenu Hunter.

Zadnjih pet let je Ross E. Downum z očetom hodil na letne lovske izlete in tudi njegov pes Hunter je že lovil, toda tokrat so ga prvič pripeljali v Greensburg. Prvi dan ga je peljal ven na povodcu. Naslednji dan pa je želel videti, kaj zmore, in v trenutku, ko se je začelo streljanje, je Hunter pobegnil neznano kam.

Hunter je poseben pes

Downum je povedal, da je Hunter terapevtski pes, ki mu je ves čas okrevanja po možganski kapi stal ob strani. »Brez njega mi ne bi uspelo,« je dejal. »Zato sem bil tako žalosten in obupan, ko sem ga izgubil.«

Drugi lovci so se čez dan ali dva vrnili domov, Downum pa ne, saj psa ni mogel pustiti tam zunaj, čisto samega. »Vsako minuto budnosti sem poskušal vzpostaviti stik z ljudmi, ki bi morda kaj vedeli ali ga morda videli. S svojim avtomobilom sem v dobrem tednu prevozil več kot 6.000 km, ko sem se samo vozil po okrožjih Kiowa, Pratt in Edwards in iskal svojega psa.«

Na pomoč priskočila vsa lokalna skupnost

Ko so Downumova sporočila o njegovem izgubljenem psu preplavila družabna omrežja, so začele deževati ponudbe za pomoč. »Neverjetno je bilo, kako so se ljudje povezovali z mano in na različne načine pomagali pri iskanju mojega psa.«

Na dan pred božičnim večerom so psa slišali in videli z daljnogledom. Ker se je stemnilo in je prišla hladna fronta, ga niso mogli ujeti. Naslednji dan so ga poskusili ujeti v past, kjer je imel hrano in svoja oblačila, a ni delovalo.

Za božič se je vrnil v Kalifornijo

Downumova družina v Kaliforniji je želela, da se za božič vrne domov, zato je 24. sedel v svoj avtomobil in se 22 ur vozil domov. Le nekaj ur po prihodu domov je prejel klic, da so našli njegovega Hunterja. Samo predstavljamo si lahko, kako vesel je bil božičnega darila.

Ponovno snidenje s Hunterjem

Downum je nekaj ur preživel s svojo družino, nato pa se je 22 ur vozil nazaj v Kansas po svojega psa. »Skočil mi je v naročje in me vsega polizal. Jokal sem kot dojenček,« je povedal.

Hunter je izginil za skupno sedem dni, v času najhujšega mraza. Nihče ne ve, kako je dejansko preživel, vendar je preživel, z nekaj ozeblinami na tacah in izgubo nekaj kilogramov.

Vir: Kiowa County Signal