Zanimivo

»Če ne bi bilo moje labradorke, bi v tistem gozdu zagotovo umrl«

Iz ZDA prihaja pretresljiva zgodba o človeški hudobiji – a na drugi strani tudi o pasji ljubezni in predanosti – labradorke.

Vojni veteran, 69-letni Ralph Roberts, s svojo labradorko Leio živi sam v nekoliko odmaknjenem predelu Washingtona. Ker je slabotnega zdravja, stalno ima s seboj dodaten kisik in brez pomoči težko hodi, je prosil sosedovega 16-letnega fanta za pomoč. Ko je prišel čas za plačilo, se soseda nista strinjala, fantič je želel polno plačilo, Ralph se je upiral, češ da ni naredil dogovorjenega.

Vzela sta mu ves denar, labradorko in njega pa v gozdu vrgla iz avta

Fant je odšel domov, vse to povedal svojemu očetu Johnu Louisu Price-u in skupaj sta se vrnila k Ralphu, da bi poračunala na svoj način. Zvabila sta ga v avto, češ da bi mu rada nekaj pokazala. Potem pa vozilo odpeljala globoko v gozd, kjer sta Ralpha in njegovo psičko vrgla iz avta, še prej pa mu pobrala ves denar in kar je imel vrednega na sebi. Ralph je vedel, da se sam ne bo zmogel vrniti, da je to verjetno konec …

Nekaj dni sta preživela v agoniji, bilo je zelo vroče, žejo sta si gasila z vodo iz močvirja in ko je Ralph ostal povsem brez moči, se je zavedal, da je Leia njuno edino upanje za preživetje. Naročil ji je, naj gre in poišče Roya Canfielda, moškega, na katerega posestvu sta prebivala.

Takoj v akcijo

Res je šla in tekla vse do Roya, ki je takoj vedel, da nekaj ni v redu, kajti par se nikoli ni ločil, Leia je bila vedno ob svojem gospodarju.

Zato je Roy kar sredi noči poklical na pomoč policijo in jih prosil, naj preverijo njegovo kočo. Policistom je bilo že ob prihodu na prvi pogled jasno, da se je zgodilo nekaj sumljivega. Vsa vrata so bila na stežaj odprta, o človeku pa ne duha, ne sluha. Pričeli so preiskovati okolico in v gozdni grapi zaslišali tiho jokanje. Našli so Ralpha, popolnoma oslabljenega. Rešili so ga v zadnjem trenutku, Price pa je pristal v zaporu zaradi poskusa umora, čeprav je sam vse skupaj zanikal.

Če ne bi bilo Leie, bi se ta zgodba verjetno končala zelo žalostno. Kot je rekel Ralph, ko si je opomogel: »In to mi je rešilo življenje, ta psička.«

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.