Zanimivo

Dokazano – psi zmanjšujejo stres pri študentih

Če študirate, potem veste, kako zelo stresen je lahko študij, zlasti v času izpitov. A obstajajo odlični načini za obvladovanje stresa in tesnobe: telovadba, dobra prehrana, poslušanje glasbe ter – preživljanje časa s terapevtskimi psi.

Vse več severnoameriških univerzitetnih kampusov, kot so Georgetown, UBC in Stanford, ponuja tečaje terapevtskih psov za podporo študentom in izboljšanje njihovega dobrega počutja.

Crkljanje in igranje s pasjim spremljevalcem – tudi samo 15 minut – pozitivno vplivata na stres, negativna čustva in energijo.

Nedavna študija Univerze v Britanski Kolumbiji dokazuje, da preživljanje časa s terapevtskimi psi povečuje srečo.

Tudi če vaš pes ni terapevtski pes, zagotovo veste, da ima pozitiven učinek na vaše počutje in zmanjšuje stres. Pa še poskrbi za redno razgibavanje med študijem.

Najboljši terapevti so …

Po mnenju Margaret Govea, direktorice urada za dobro počutje študentov medicine na univerzi Stanford, se najboljši terapevtski psi rodijo z močnimi lastnostmi empatije in umirjenosti. Labradorci, zlati prinašalci in valižanski ovčarji so med najpogostejšimi terapevti, ker so še posebej dovzetni za usposabljanje.

Vir: Science Daily

error: Kopiranje teksta ni mogoče.