Zanimivo

Družina posvojila 15-letno psičko, ki je že drugič pristala v zavetišču

Psička Netty je stara 15 let. Leta 2010 je bila posvojena iz zavetišča, nedavno pa vrnjena, saj na bi trpela zaradi inkontinence, kot so poročali v SPCA iz Pensilvanije. 

Žalostno zgodbo so objavili na družabnih omrežjih in Netty se je nasmehnila sreča – družina, ki si jo je izbrala, se je odločila, da ji bo omogočila živeti najlepše možne zadnje dneve.

Kmalu po vrnitvi v zavetišče si je Netty sicer precej opomogla – za zdravstvene težave je potrebovala le zdravila. Druga stvar pa je bila njena depresija – žalost, da so jo lastniki zapustili, je pustila hude rane na njeni duši.  Zaradi obojega je začasno živela kar  v bolnišnici zavetišča, kjer je večino časa spala.

V zavetišču so povedali, da ne dobijo veliko vrnitev zavetiških kužkov – toda “ko pride nazaj naš, posebej po 10 letih, nam to zlomi srce”. Pri Netty se niso ukvarjali s tem, zakaj in kako je lahko do tega prišlo, ampak so se osredotočili na to, da ji omogočijo lep preostanek življenja.

Žal Netty sprva pri tem ni sodelovala – niti se ona ni zanimala za posvojitelje, niti posvojitelji zanjo. A potem jo je opazila lastnica veterinarske postaje. Prišla je z možem in otroki in dejala, da je njihov cilj, da jo imajo radi in jo razvajajo kolikor gre prav vsak dan.

Kot veterinarka se sooča s potrebami starejših psov in mačk na dnevni ravni. Mladički hitro najdejo nove domove, starejši in bolni pa čakajo v zavetiščih – čakajo in čakajo, največkrat pa dočakajo le evtanazijo.

Netty so tako odpeljali domov, kjer je takoj zaspala na kavču – ob hčerki in 6 mačkah. Obljubili so, da bo zdaj kraljica – in naslednji dan je že zasedla “prestol” – sedalno vrečo, ki je zdaj je njena.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.