Zanimivo

Hospic za pse, kjer neozdravljivo bolni kužki dobijo ‘najboljše življenje’

Okoli 20 psov biva v t.i. Monkey’s House, ki je nekakšen hospic za pse. Psi so različnih velikosti, barv, temperatentov, vsak pa se bojujejo tudi z drugačno neozdravljivo boleznijo.

Nekateri imajo diabetes, drugi srčno bolezen, nevrološke težave, nekateri vse troje skupaj, pa različne vrste raka, nekateri so gluhi, drugi slepi, nekateri oboje. Toda ta nenavadni hospic za pse bolj kot prognoze in številke v ospredje postavlja potrebe vsakega psa.

Monkey’s House sta ustanovila Michelle Allen in njen mož Jeff Allen leta 2015 na njunem domu v New Jerseyu. Ona medicinska sestra, on tehnik, oba pa tiste vrste človeka, ki jih tako drugi ljudje, kot psi enostavno morajo imeti radi.

Monkey’s House ni klinika, zavetišče ali komercialen hotel. Je dom, kjer je vse brezplačno in za svoje delo nihče ni plačan. Večino od svojih letnih stroškov (175.00 do 200.000 dolarjev) dobijo donirano. Čas, energija in srčnost pa so neprecenljivi.

Kakšen pa je njihov namen? Da psom omogočijo, da preživijo tisti čas, ki jim je še ostal preprosto tako – da so psi. Da lajajo, se igrajo, crkljajo, vohajo, uživajo v dobri domači hrani in so obdani z veliko ljubezni. ”Želim, da imajo kakovostno življenje in takšno smrt,” pravi Michele. In še: ”Ko nas kuža za vedno zapusti, ve, da je obdan z ljubeznijo.”

vir: inquirer.com