Izgubljenega fantka do prihoda rešiteljev varoval nemški ovčar

9. aprila, 2022

Prava drama se je odvijala te dni v Houstonu, kjer je nenadoma izginil 5-letni Jose Muñoz. Skrb je bila še toliko večja, ker gre za fantka z Downovim sindromom.

Izginil je med popoldanskim počitkom in staršem se tudi sanjalo ni, kam bi lahko Jose odtaval. K sreči pa je družinski pes, enoletni nemški ovčar Alejandro, opazil dečka in točno vedel, kakšna je njegova naloga. Da mu sledi in da ga varuje.

8 kilometrov od doma – ob njem pa njegov pes

Dečkova mama je takoj, ko je opazila, da Joseja ni, poklicala policijo in že pol ure po njegovem izginotju je bilo v iskanje vključenih ogromno policistov. Prve priče, ki so tudi same z vseh strani klicale policijo, so povedale, da so dečka opazile v bližini železniških tirov.

Po iskanju, ki je trajalo kar nekaj časa, so fantka našli precej stran, kar 8 kilometrov je bil oddaljen doma, ob njegovi strani pa je nepremično stal njegov kuža Alejandro, ki je tudi resnični junak te zgodbe. »Ko sem prišel do dečka, ga pes ni zapustil. Ni lajal, samo sledil mu je. Ker je postajalo vroče, sem dečka posadil v avto, da bi se malo ohladil ob klimi, pa je pes čisto takoj skočil za njim,« je povedal policist Ricardo Salas. Člani Josejeve družine so dodali, da je bil Alejandro od nekdaj zelo zaščitniški in zato jih ni popolnoma nič presenetil s tako junaškim obnašanjem.

»Tako zelo sem hvaležna, da je Alejandro varoval mojega sina,« pa je dejala njegova mama Jasmine Martinez. Da se zgodba z malim raziskovalcem Josejem ne ponovi, so na vrata namestili nove ključavnice, Alejandra pa so pocrkljali z nekaj dodatnimi priboljški in še več pozornosti.