Zanimivo

Ko so že vsi mislili, da je prepozno, so izginulega psa našli živega!

Včasih nesrečo spremlja res velika sreča. Iz Anglije prihaja vesela novica, da so pogrešanega psa, za katerega ni nihče ni več verjel, da mu bo uspelo, našli živega.

Pes z imenom Henry je 8. aprila pri sprehodu s svojim skrbnikom izginil ob klifih v Cornwallu. Reševalci so ga dva dni vseskozi iskali – na mestu, kjer je izginil in v njegovi okolici, uporabili so tudi drone – toda vse je bilo zaman. Iskanje je otežil izredno zahteven in razgiban teren.

Za njim se je izgubila vsaka sled in možnosti za srečno rešitev so bile iz ure v uro manjše. Vsi so bili prepričani, da je Henry padel s klifa in izginil v morju. Iskalna akcije se je zaključila, saj o Henryju že 24 ur ni bilo ne sluha in duha. Njegova družina je sprejela, da njihovega ljubega psa ni več.

Po dveh dneh – čudež!

Dva dni pa kasneje pa pravi čudež – mimoidoči so na mestu, kjer je Henry izginil, zaslišali lajanje. Poklicali so obalno reševalno ekipo, ki je šla takoj v akcijo. Henryja so našli približno 6 metrov globoko v razpoki enega izmed klifov. Enega izmed reševalcev so po vrvi spustili v razpoko. Na misijo se je odpravil s klobaso v roki in delovalo je, pri Henryju je vzbudil zaupanje. »Po približno 30 minutah v razpoki je reševalcu le uspelo okoli psa zategniti vrv in skupaj sta se vrnila k presrečnim lastnikom,« je za SWNS povedal eden izmed reševalcev.

Henry ni bil huje poškodovan, le precej prestrašen in njegovi skrbniki pravijo, da se sedaj že počuti bolje. Na sprehodih ob klifih pa bo verjetno odslej na povodcu.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.