Kuža Swansea Jack v svojem življenju iz vode rešil kar 29 ljudi

28. junija, 2020
Fotografija je simbolična
Zgodba gladkodlakega prinašalca z imenom Swansea Jack je gotovo ena bolj znanih pasjih zgodb. V svojem življenju je ta kuža rešil kar 29 ljudi!

Zgodba sega v leto 1931, ko je Swansea Jack, ki je živel v velškem mestu Swansea ob reki Tawe, iz vode rešil 12-letnega utapljajočega se dečka. Dogodek je minil brez prič in bi gotovo utonil v pozabo, toda nekaj tednov kasneje se je zgodba ponovila.

Tokrat pred množico ljudi, je Swansea Jack zopet skočil v vodo in rešil človeka. Fotografija se je pojavila v lokalnem časopisju, lokalne oblasti pa so mu podelile srebrno ovratnico. Pet let kasneje pa mu je časopis Star v Londonu podelil še naziv ‘Najpogumnejši pes leta.”

Pravijo, da je Swansea Jack v svojem življenju iz vode potegnil in tako rešil kar 29 ljudi. Umrl je oktobra leta 1937 zaradi zaužitja strupa za podgane. V mestu so mu postavili spomenik, leta 2000 pa je bil Swansea Jack poimenovan tudi za psa stoletja s strani NewFound Friends of Bristol, kjer se ukvarjajo s šolanjem psov za reševanje v vodi.