Najbogatejši pes na svetu ali največja prevara za gledalce?

15. januarja, 2023

Pes Gunther, o katerem je Netflix pravkar izdal novo dokumentarno serijo Guntherjevi milijoni (Gunther’s Millions), naj bi imel 400 milijonov dolarjev ter 27 strežnikov – po tem, ko mu je njegova lastnica, grofica, zapustila vse svoje premoženje.

Nemški ovčar sicer uživa ves možen luksuz, a s tem luksuzom je povezana temna skrivnost, nekateri so jo označili za kult.

Napovednik filma se začne takole: “Kaj bi si mislili, če vam povem zgodbo o zelo bogati grofici? Ko je umrla, je vse zapustila svojemu psu, Guntherju.”

Nato vidimo razvajenega psa, ki se sprehaja po skrbno urejenih vrtovih ogromnega dvorca, žveči gurmanski zrezek in leti z zasebnim letalom. Zaposlena pa pravi: “To je resnična zgodba. Delam za psa.” Ob 27 zaposlenih je v Guntherjevem premoženju tudi nekaj posestev  v Italiji in jahta. Zanj skrbi Maurizio Mian, ki pove, da mora Gunther živeti najboljše možno življenje.

Komentator pa razloži, da so številni mladi “lepi” ljudje prišli živet s psom, eden od nekdanjih sostanovalcev pa prizna, da so šle zadeve malce po zlu …

Menda naj bi bil dvorec ves čas pod nadzorom kamer, mlade sostanovalce pa so spodbujali k življenju kot v “Big brotherju”. Tega sicer ne priznavajo, prav tako ne, da naj bi bil to nek kult. Nekateri pa pravijo, da gre za lažno zgodvo in da so bili poskusni zajčki.

A napovednik filma nadalje sproža vprašanja, kaj je zadaj za zgodbo, ali je bila grofica sploh resnična in od kje ves ta denar. Morda je vse skupaj le prevara?