Oglas zavetišča za živali postal viralen, ko so psa označili za “demona, ki bruha ogenj”

27. januarja, 2023

Zavetišča za živali imajo težko nalogo, da vsem svojim živalim najdejo ljubeč dom. Za francoskega buldoga po imenu Ralphie je zavetišče menilo, da je najbolje, da so pošteni in da povedo dejansko, kakšen pes je.

V oglasu, ki je od takrat postal viralen na Facebooku, je Niagara SPAC v New Yorku sledilcem predstavil čudovitega, 12-kilogramskega črno-belega psa z opozorilom: »Ralphie je demon, ki bruha ogenj. Vse mu pripada. Če si upaš preizkusiti njegovo sposobnost jemanja stvari, bo sledila jeza. Če pokažeš trenutek šibkosti, se pripravi na izkoriščanje.«

V zavetišču so pojasnili, da je Ralphiejev nekdanji trener pripravljen pomagati njegovim novim lastnikom z orodji za usposabljanje in informacijami, ki bodo potrebne, če se odločijo za posvojitev.

Zbiranje donacij za Ralphiejevo šolanje

Objava, ki je bila deljena več kot 1100-krat in je prejela več kot 2300 odzivov, je naletela na sporočila Ralphiejevih novih oboževalcev, ki so želeli pomagati z donacijami za njegovo šolanje in posvojitev, ter lastnikov hišnih ljubljenčkov, ki so delili svoje grozljive zgodbe o posvojenih živalih, ki so postale del njihovih družin.

Zavetišče je posredovalo tudi že nove informacije, da Ralphie napreduje pri usposabljanjih in na vedenjskih terapijah.  Zaključili so: »Za Ralphieja še obstaja upanje!«

Na tem mestu ne moremo mimo tega, da je pasma francoski buldog sicer ena spornih pasem – zaradi svojega videza ima nemalo zdravstvenih tegob, ponekod so jih oz jih bodo prepovedali, tako da nikakor ne promoviramo nakupa te pasme. V konkretnem primeru pa seveda je pomembno, da pes najde nov dom in oglas je posrečen.

Vir: Entrepreneur