Izlet Zanimivo

Par, ki s kolesi in s psičko potuje po Evropi, na obisku pri nas

Foto: IF

Nemški par, 33 letni Steffen in 29 letna Annina iz Bremna sta po nekaj letih različnih zaposlitev spoznala, da želita kaj več od vsakdanje službe. Odločila sta se, da se odpravita ne potovanje po Evropi.

A na poseben način, z električnimi kolesi in psom. Družbo na že skorej leto dni dolgem potovnju jima dela sedemletna šetlandska ovčarka Manouk.

Prikolica za psičko

Steffen je specialist za kolesa in tehnologijo. Pred začetkom potovanja je delal v trgovini s kolesi, kjer se je izpopolnil tudi v servisiranju. Tako je skrbno pripravil najbolj primerna električna kolesa za dolgo pot. Za prevažanje več kot 100 kilogramov prtljage in psičke je namenil prikolici, ki ju je mogoče po potrebi enostavno odpeti. Ena je postala domovanje psičke, druga pa je namenjena težjim kosom prtljage.

Še vedno pa je bilo treba razporediti mnoge kose opreme v kolesarske torbe. V njih je seveda tudi zaloga najljubše hrane za Manouk, ki je ni mogoče kupiti povsod po Evropi.

Dnevno prevozita od 60 do 120 kilomerov. Manouk uživa v čim hitrejši vožnji in ves čas radovedno opazuje okolico iz odprte prikolice. Skoraj vsak dan ji privoščita tudi tekanje ob kolesih in včasih preteče več kot 8 kilometrov. Psička je zelo dobro socializirana in navezana na lastnika, tako da z njo nikoli nimata težav. Prav nasprotno, ker je zelo prikupna, sta, kot povesta, po njeni zaslugi navezala številne stike.

Navdušena nad Slovenijo

Steffen in Annina sta začela s potovanjem v Nemčiji in od lanskega julija prevozila številne države, od Nizozemske, Anglije, Španije, Francije, Italije pa do Slovenije.

V Slovenijo sta prispela sredi maja. Kljub dežju ju je takoj navdušila zelena pokrajina, še posebno pa dolina reke Soče. Na Gorenjsko sta prikolesarila preko Vršiča. Tu sta s pridom izkoristila električna kolesa in k sreči napolnjene baterije.

Pravita, da so ceste, še posebno asfaltna površina, zelo primerne za kolesarjenje. Poleg tega, so vozniki zelo uvidevni in kolesarje prehitevajo previdno. Navdušena sta tudi nad prijaznimi ljudmi in lepo urejeno ter čisto okolico. »Tako čiste kraje sva obudovala le še na Nizozemskem,« pravita.

S kolesarjenjem bosta nadaljevala preko Madžarske, Slovaške in Poljske, v Nemčijo pa se nameravata vrniti septembra.

Njihove dogodivščine lahko spremljate na You Tube:

 

 

IF

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.