Zanimivo

Pasji skrbniki se zabavajo drugače kot mačji

Kar 1000 mačjih in 1000 pasjih skrbnikov so pri Mars Petcare vključili v svojo raziskavo, s katero so opazovali povezavo med psi in mački ter njihovimi ljudmi. Osredotočili so se na najrazličnejša področja.

Ugotovili so, da imajo psi mnogo večji vpliv na svoje skrbnike kot mački. Raziskava je pokazala tudi, da so mačje osebe bolj kreativne. Pasje pa naj bi več zaslužile. To je med seboj povezano, saj raziskava kaže tudi na to, da so pasji skrbniki (v primerjavi z mačjimi) dvakrat bolj pogosto zaposleni v finančnih službah. Mačji pa, na drugi strani, kar štirikrat pogosteje delajo kreativno delo. Prav boljši zaslužek je lahko razlog za to, da pasji skrbniki zapravijo 33 % denarja več za obleke in 26 % več za zabavo.

Drugačna vrsta zabave

Tudi zabavajo in sproščajo se mačji in pasji skrbniki na različne načine. Mačji skrbniki imajo radi dokumentarne filme, muzikale in ‘indie’ film. Pasji skrbniki pa so bolj navdušeni nad akcijo, grozljivkami, pa tudi nad romantičnimi filmi. Mačji skrbniki radi berejo, vrtnarijo in pišejo. Pasji so aktivnejši in energični, ukvarjajo se s športom, radi plešejo, potujejo, vadijo jogo. Pasji skrbniki so se v 45 % izrazili, da so prav psi krivi za to, da so se začeli ukvarjati s športom. Raziskava je pokazala tudi, da je zelo veliko pasjih skrbnikov tekačev – kar četrtina. Medtem pa je le 8 % mačjih skrbnikov dejalo, da so mačke izboljšale njihovo telesno aktivnost.

Oboji zelo dobro znižujejo stres

Mačji skrbniki svojim mačkam več zaupajo in jim pogosteje povedo tudi najgloblje skrbi. Skoraj 70 % tako pasjih kot mačjih skrbnikov pa pravi, da jim njihove živali znižujejo stres. Malce pogosteje pa so mačke tiste, ki zagotavljajo tolažbo ob izgubi ali ločitvi ljubljene osebe.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.