Zanimivo

Poškodovano žensko rešila psa, ki sta naredila izjemen načrt

Da je Pita Oates danes živa in zdrava se ima, kot pravi, zahvaliti predvsem svojima dvema psoma, ki sta jo rešila, ko se je med tekom poškodovala.

48-letna Pita iz Lancashira v Veliki Britaniji se je nekega zgodnjega večera odpravila na tek, družbo sta jih delala njena borderska ovčarja, Buddy in Meryln.

Med tekom je Pita padla in si zlomila nogo, ostala je ujeta v precej odmaknjeni in divji pokrajini, zaradi mraza pa je postajala vedno bolj podhlajena. Tri ure je ostala ujeta, brez telefona, jokala je od bolečin in izgubljala zavest, bila je že skoraj noč in tedaj sta v akcijo stopila njena psa.

Mlajši, Buddy, je ostal ob njej, Merlyn pa je izginila. Ker sta bila psa neločljiva, je situacija Pito še bolj spravila iz tira. Buddy je na vso moč lajal ob njej, ko je veter popustil, pa je Pita slišala tudi Meryln, ki se oglaša precej daleč stran. Zdelo se ji je, da se psa med seboj sporazumevata.

Merlyn je sčasoma naletela na sprehajalca in ga popeljala do svoje skrbnice, katero so nato prišli iskat reševalci in bila je rešena. Odnesla jo je z zlomljeno nogo in dislociranim kolenom.

”Rešila sta me, brez dvoma sta me rešila,” je dejala Pita.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.