Prvi pes, ki je prehodil pot okoli sveta, je psička Savannah

12. julija, 2022

Po sedmih letih sta Tom Turcich in njegova rešenka, psička Savannah, zaključila njun pohod okoli sveta. 

Hoditi sta začela aprila 2015 in v sedmih letih obšla 38 držav na 6 kontinentih. Turcich je tako deseti človek, ki mu je uspelo prehoditi celo pot, njegova zvesta spremljevalka pa prvi pes.

Pot dokumentirana na spletu

Celotno pot je Turcich redno dokomentiral na blogu The World Walk,kjer je opisoval dolge sprehode, globoke misli in tudi pogovore z ljudmi, ki sta jih spoznala na poti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Turcich (@theworldwalk)

V objavi na Instagramu, v kateri je obeležil cilj oz. konec poti, je zapisal: “Pohod je bil sanjski.” Videla sta kraje, ki “kipijo od čudežnosti, obale s kristalno čisto vodo, puščave, v katerih zvezde gorijo na nebu, džungle, kjer listje žari v modrih barvah, in mesta, ki so svet zase.”

Seveda pa ga je med potjo dajalo tudi domotožje, tako da je bil vesel, ko sta s psičko pot zaključila. “Proti koncu nisem več hrepenel po raziskovanju, ampak po domačnosti.”

Pasje spremstvo

Turcich je prve mesece po ZDA prepotoval sam – občutil je pa, da mu nekaj manjka, težko je spal … Zato je posvojil psičko Savannah, ki je imela komaj 4 mesece.  Od takrat sta nerazdružjiva.