Zanimivo

Psička Nelly in pes Kaj, ambasadorja nasmeha, redno obiskujeta vrtec

Foto: društvo Ambasadorji nasmeha

Nelly in Kaj sta terapevtska kužka društva Ambasadorji nasmeha, ki je pravkar vstopilo v 18.leto delovanja na področju celotne Slovenije, pa tudi na Hrvaškem.

Kužka že leta redno obiskujeta otroke vrtca Zelena jama v Ljubljani. Včasih pa se udeležita tudi kakšnega dogodka.

Poučno in zabavno

Pred vsakim obiskom v vrtcu se njuni vodnici dogovorita s svetovalno delavko vrtca, katero temo bi imeli – ali se bodo pogovarjali o zdravju in negi, o prehrani, o pasjih poklicih… Tem je res veliko in prav vsak obisk je poučen, predvsem pa zabaven.

Pred obiskom, ko si vodnici pripravita materiale za delo, morata biti tudi kužka fit, čista in pripravljena za delo. Ko se para pripravljata na delo, morata obleči društvene uniforme, kužka pa delovno oprsnico. Tako takoj vesta, da gresta delat, da bo spet luštno, akcija, igrice, trikci in seveda priboljški in čohanje.

Kaj je kot mali puhasti medvedek

Kuža Kaj je manjši gospod, ki zelo resno jemlje svoje delo, a prav tako rad riše nasmehe malčkom v vrtcu. Ker je kot mali puhasti beli medvedek, takoj osvoji srca malčkov in hitro ga sprejmejo medse. Malčki ga radi božajo, se učijo, kaj vse ima Kaj s seboj in kako se uporablja, mu skrivajo priboljške, gredo s Kajem na sprehod, telovadijo, se učijo oblike in barve in še in še. Kajeva vodnica Suzana je zelo pridna in vedno pripravi polno torbo materiala za delo z malčki in Kajem. Tako urica obiske res hitro mine, saj so vsi aktivni in – bistveno, veseli!

Z Nelly iščejo zaklad

Gospa kužika Nelly pa je malo večja dama. Nelly kljub svoji velikosti, ki je za malčke lahko tudi izziv, vedno osvoji njihova srca s svojo mirnostjo in dobrodušnostjo. Pod budnim nadzorom vodnice Eme opravljata različne naloge, ki jima pripravijo otroci. Včasih se igrajo in iščejo izgubljeni zaklad, drugič se učijo prepoznavati pasje govorice, ki je zelo pomembna, da jo znamo. Včasih se razgibavajo in telovadijo in za Nelly pripravijo poligon, včasih pa naredijo poligon kar sami, s svojimi telesi. Najboljši je slalom, saj mora takrat Nelly skupaj z Emo slalomirati med otroci. Smeha seveda ne manjka!

Najraje bi ju imeli v vrtcu vsak dan

Emo in Nelly ter Suzano in Kaja vedno težko pričakujejo. Verjetno bi bilo najlepše, če bi lahko bila venomer z otroci v vrtcu. A kužka morata tudi počivati, da naslednjič spet prideta z veseljem in pričakovanjem na obisk.

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.