Psički Bea in Enya svoji lastnici zavohali raka in ji rešili življenje

1. februarja, 2020
Nekateri psi imajo sposobnost, da prepoznajo, če se v človeškem telesu dogaja kaj nenavadnega. Tako se je zgodilo tudi Lindi Munkley iz Walesa.

Linda Munkley iz Walesa ima doma dva nemška ovčarja, psički Beo in Enyo, s katerima je zelo povezana. Pričelo pa se je dogajati, da sta jo psa začeta butati v prsi.

Lindi ni bilo jasno, kaj se dogaja, toda bila je prepričana, da ji na ta način sporočata, da nekaj ni v redu.

Po tistem, ko sta  Bea in Enya pričeli z omenjenim početjem, si je 65-letna Linda redno pregledovala prsi, če bi karkoli zatipala, toda vse je zdelo v redu. Čudno pasje početje – butanje in ovohavajanje predela prsnega koša – se je dogajalo dva meseca. Po tem času pa je nekega dne Linda res zatipala bulico v prsih. Zdravniki so potrdili, da gre za precej agresivno vrsto raka, ki pa so jo k sreči ugotovili v dovolj zgodnji fazi. Psa sta ji zelo verjetno rešila življenje.

Sledilo je zdravljenje in psa sta še vedno počela vse tisto, kar prej. Toda v neki fazi kemoterapije sta nenadoma popolnoma prenehala.

”Prepričana sem, da sta Bea in Enya zavohali raka, še preden se je karkoli videlo ali občutilo. Z besedami ne morem povedati, kako sem jima hvaležna. Rešili sta mi življenje, psi so enostavno neverjetni,” je ob tem povedala Linda.