Največji sejem hišnih ljubljenčkov v Avstriji

11. marca, 2020
Pretekli vikend, 7. in 8. marca je na Dunaju potekal že 13. sejem namenjen skrbi za domače živali Haustier messe, v organizaciji podjetja Exotica Events gmbh.

Kljub grožnji novega korona virusa, v Avstriji še ni prišlo do odpovedi srednje velikih dogodkov, zato so sejem normalno izpeljali. Je pa zaradi preventivnih razlogov nekaj razstavljavcev odpovedalo udeležbo. Vseeno je bilo na največjem tovrstnem dogodku v Avstriji prisotnih več kot 240 razstavljavcev. Udeležba je bila v duhu zdravstvenih razmer za četrtino slabša kot pretekla leta, a razstavne prostore in številne dogodke si je ogledalo kar okoli 14.000 obiskovalcev. Zaradi velikih prostorov ni bilo pretirane gneče, poskrbljeno pa je bilo tudi za veliko število razkuževalnih mest.

Na svoj račun so prišli predvsem ljubitelji in lastniki psov. A zastopane so bile tudi mačke, glodavci, ribe, žuželke in nekaj večjih živali, z ljubkimi alpakami na čelu. Med atraktivnimi nastopi je bila deležna velike pozornosti Čehinja Alena Smolikova, evropska prvakinja v umetniško naravnani kinološki disciplini dog dancing (ples s psom). Nastopila je z mejnim ovčarjem Jerryjem.

Na stojnicah je bilo mogoče dobiti številne proizvode in nasvete namenjene reji in vzdrževanju hišnih ljubljenčkov. Obisk sejma je bil tako kot v preteklih letih brezplačno dovoljen tudi psom.

MD