Zanimivo

Skrbi za seniorčke: Ko eden umre, njemu v čast posvoji drugega seniorčka

Steve Greig si svoj dom v Koloradu deli z ostarelimi, bolnimi in poškodovanimi psmi.

Greig je računovodja v naftni in plinski družbi, ki deli svoj dom s skupino desetih psov, ki bi sicer pristali na črnem seznamu zavetišč za zapuščene živali.

V trenutni ekipi so Melvin, Fernando, Cat, Woolworth, Raylene, Juanita, Willamena, Chalmer, Hertha in Loretta –povprečna starost je petnajst let. Ima pa tudi prašiča po imenu Bikini, katerega najhujše stanje je lenoba, in purana po imenu Cranberry, ki je slep na eno oko in ima motnjo, zaradi katere ne more držati glave pokonci, ko je prestrašen ali zaspan.

Po izgubi Wolfganga se mu je spremenilo življenje

Greig si ni ravno želel voditi hospica za ostarele, bolne in poškodovane pse. A zaradi nepričakovane izgube njegovega psa Wolfganga v prometni nesreči leta 2012 se je odločil, da mora nekaj storiti. Šel je v zavetišče in povprašal po najstarejšem psu in izkazalo se je, da gre za dvanajstletno čivavo s štirimi bolečimi koleni in šumom na srcu. Greiga je spodbujala misel, da je čivava, ki jo je poimenoval Eeyore, zaživela srečnejše življenje, ker je Wolfgang umrl. Ker ima veliko hišo se je odločil, da posvoji še več ostarelih psov, ki jih drugi zavračajo.

Greig meni, da psi, tako kot (večina) ljudi, s staranjem postanejo najboljša različica samih sebe.

Zdaj pa nadaljuje tradicijo, da vsakič, ko nekdo iz njegove pasje druščine umre, posvoji drugega psa, v čast psu, ki ga je izgubil.

 

VIR: New Yorker

error: Kopiranje teksta ni mogoče.