Zeus, zapuščeni pes, ki je našel ljubeči dom pri svojih rešiteljih

31. oktobra, 2022

Lansko leto je Shalini Yeap, lastnica dveh beaglov, z možem Antonom postala pozorna na psa, ki se je sam zadrževal sredi ulice v njihovem domačem kraju v Maleziji. Bil je igriv in imel je ovratnico, nekega dne pa ga je poškodovalo vozilo in utrpel je lažjo poškodbo.

Shalini in mož sta se odločila poiskati njegovega lastnika. Ta naj bi prihajal v lokalno trgovino, a na poziv se ni odzval. Tako sta se njegova rešitelja odločila, da psa odpeljeta k veterinarju in mu nadeneta močne ime – Zeus, ter mu poskušata najti novo družino.

Zeus si je sam izbral svojo družino

A Zeus je pri vsaki družini postal nemiren in začel uničevati svojo okolico. Glede na videno, se je Zeus odločil, da želi pripadati Shalini, Antonu ter beagloma Belli in Evi. Tako sta ga posvojila njegova rešitelja, ki sta si morala priznati, da jima je že od začetka prirasel k srcu.

Anton pove: »Zeus je nežen in ljubeč pes, ki obožuje praskanje po prsih. Rad se sonči, valja po travi in gleda naravoslavne oddaje.«

Zeus je v družino prinesel neskončno ljubezni ter naklonjenosti, in Shalina in Anton sta vesela deževnega dne, ko sta ga prvič opazila na ulici.