Zanimivo

Zvest pes umrl ob grobu svojega lastnika, kjer ga je čakal kar 12 let!

Fotografija je simbolična
Zvest argentinski pes je kar 12 let stal pri grobu svojega pokojnega skrbnika, dokler se mu pred dvema letoma tudi sam ni pridružil na oni strani mavrice.

Nemški ovčar z imenom Capitan je zadnjih 12 let svojega življenja preživljal ob grobu svojega pokojnega lastnika. Zgodba prihaja iz Argentine. Capitan je prvič prišel na naslovnice tamkajšnjih medijev leta 2012, ko so lokalni časopisi pisali o tem, da nek pes že več let čaka svojega človeka ob grobu.

Miguel Guzman je umrl leta 2006 in kmalu po tem je od doma ušel njegov pes Capitan. Guzmanova vdova Veronica ga je našla ob grobu svojega pokojnega moža. Kljub temu, da se je trudila, da bi psa spravila domov, je Capitan vedno našel pot nazaj na grob. Pokopališče se sicer nahaja okoli petnajst ulic stran od njegovega doma.

Psa so pričeli hraniti in zanj skrbeti delavci na pokopališču, ki so (po)skrbeli tudi za njegovo zdravstveno stanje. Zadnje leto je bil Capitan že precej slep in zelo težko je hodil. Veterinar Cristian Stempels, ki je zdravil Capitana, je povedal, da je trpel zaradi odpovedi ledvic in da so ga zadnja leta zdravili za to. Prejemal je posebna zdravila in hrano. ”On je legendaren pes v Carlos Paz-u in ker je večino svojega življenja preživel na pokopališču, smo se odločili, da tudi umre tam,” je povedal veterinar.

Skrivnost in vprašanje brez odgovora pa ostaja, kako je Capitan našel grob, ko pa njegov lastnik sploh ni umrl v mestu Carlos Paz, pač pa v Cordobi. Potem ko je umrl, ga niso več pripeljali k hiši, da bi morda pes lahko karkoli videl, pač pa v vas, da so bedeli ob njem in nato neposredno na pokopališče.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.