Zdravje & nega

9 načinov, kako svojemu psu olajšati kopanje

Za mnoge pse je kopanje nekaj strašljivega in neudobnega, vendar lahko naredite nekaj stvari, ki bodo kopanje naredile bolj prijetno.

Z upoštevanjem naslednjih nasvetov ne bo pes kar skočil v kad od navdušenja. Boste pa s časoma opazili, da bo vaš pes postal bolj miren in tudi njegov odziv na kopel se bo spremenil. Kako torej psu olajšati kopanje?

Promocijsko sporočilo

1. Na kopanje se pripravite vnaprej

Zavedajte se, da če vaš pes ne mara kopanja, bo postal še bolj pod stresom, če ga pustite samega v kadi, medtem ko greste po brisače, ki ste jih pozabili. Zato si pred samim kopanjem vnaprej pripravite pasji šampon, brisače, skodelico za izpiranje, igrače, priboljške oz. vse pripomočke, ki jih običajno uporabljate za kopanje psa.

2. Kad napolnite preden pes vstopi v prostor

Drug način, da naredite stvari malo manj stresne za psa, je, da napolnite kad s toplo vodo, preden vstopi v kopalnico. Zvok tekoče vode se nam morda zdi vsakdanji, toda za pse, ki sovražijo kopanje, ta hrup (in škropljenje vode) povzroča veliko dodatnega stresa.

3. Prepričajte se, da je vaša kad nedrseča

Preden kopate psa, se prepričajte, da je dno vaše kadi nedrseče. Če nimate podloge na dnu kadi, ki preprečuje drsenje, lahko položite kar debelo brisačo, na kateri bo vaš pes stal.

4. Uporabite skodelico za izpiranje

Če vaš pes ni ljubitelj kopeli, mu verjetno ne bo všeč, da ga splakujete s tuš glavo, saj so precej hrupne, kar pse lahko spravi v še dodaten stres. Za izpiranje raje uporabite skodelico, ker je tiha, hkrati pa vam omogoča boljši nadzor, da voda ne pride v oči in ušesa vašega psa.

5. Bodite nežni pri umivanju obraza

Ko gre za udobje vašega psa v kadi, ne pozabite zaščititi njegovih oči, nosu in ušes. Če je vaš pes že pod stresom, bo voda v očeh ali ušesih povzročila le še dodaten stres. Uporaba krpe za umivanje vam bo omogočila boljši nadzor in preprečila, da bi mu voda brizgala v oči, nos in ušesa.

6. Uporabite igrače ali priboljške v kadi

Eden mojih najljubših trikov za manj stresnega kopanja je uporaba igrač in/ali najljubših priboljškov.

7. Predhodno razgibajte psa

Če vaš pes sovraži kopanje, si lahko pomagate tako, da ga predhodno malo razgibate, kar ga bo sprostilo in mu bo pomagalo pokuriti nekaj dodatne energije.

8. Po potrebi pojdite v kopel skupaj s psom

Če se vaš pes boji kopeli, mu lahko pomagate zmanjšati stres tako, da greste skupaj z njim v kad. Običajno pomaga že to, da ste v kadi in samo sedite poleg psa.

 

9. Naj vam nekdo pomaga, če vas kopanje psa spravlja v stres

Če vas kopanje psa spravlja v stres, obstaja velika verjetnost, da se bo vaš stres prenesel na vašega psa. Sebi in psu lahko olajšate stvari tako, da za pomoč prosite prijatelja ali družinskega člana. Tako bosta oba s psom bolj mirna.

Preberite tudi: Koliko kopanja?

Kopanje psa: manj je več!

 

Vir: Puppy Leaks

error: Kopiranje teksta ni mogoče.