Labradorec Max med vožnjo prežvečil in pogoltnil svoj povodec

14. decembra, 2020
Labradorec Max iz Velike Britanije okreva doma potem, ko je med 15-minutno vožnjo z avtom prežvečil in pogoltnil svoj povodec.

Med vožnjo, ko njegova lastnika Brian in Christine Hillman nista bila pozorna nanj, se je 7-letni Max lotil svojega povodca.

Ko so se ustavili, je želel Brian Maxa privezati na povodec, pa ga ni našel nikjer. Opazil je samo njegov kovinski del. Hitro mu je bilo jasno, kaj se je zgodilo, saj Max zelo rad žveči, toda do tedaj ničesar še ni dejansko pogoltnil. Je bilo pa od nekdaj potrebno paziti nanj, saj se je najraje lotil nogavic in dokolenk.

Maxa so odpeljali na veterinarsko postajo, kjer so strokovnjaki v njem res našli povodec, ki je bil raztrgan na 5-centimetrske dele.

”To je bil zares nenavaden primer”, je dejala veterinarka Laura Playforth. ”Nekateri predmeti so dovolj majhni, da gredo skozi pasje telo brez povzročanja težav, medtem ko drugi lahko psa zelo ogrozijo in je potrebna operacija. Ker so Maxa pripeljali hitro po zaužitju povodca, smo vedeli, da bomo težavo najhitreje rešili tako, da spodbudimo bruhanje.”

Z Maxom je vse v najlepšem redu in je okreval, njegova skrbnika pa bosta od sedaj naprej verjetno še malce bolj pozorna nanj.