Življenje s psom

Pes v vaši postelji: Kdaj spanje s psom ni najboljša izbira?

Skupno spanje s psom je mnogim v veselje – prinaša tudi koristi, vseeno pa ni za vsakogar. Nekatere raziskave kažejo, da lahko v določenih primerih spanje s hišnimi ljubljenčki ovira sposobnost regeneracije in počitka.

Poiskali smo nekaj primerov, v katerih bi morali razmisliti, ali svojemu psu dovolite spati na svoji postelji.

Če se pes ponoči polula

Če je vaš pes mladiček in se mu pogosto zgodi nesreča med spanjem, je bolje, da ga najprej naučite spati v njegovi postelji, preden mu dovolite spati v svoji postelji.

Če imate alergije

Če so vaše alergije hude, je najbolje, da ne spite v isti postelji s svojim psom. Kupite pasjo posteljo, ki jim omogočajo spanje v vaši bližini. Tako lahko oba še vedno izkusita številne prednosti, povezane s spanjem drug ob drugem.

Če slabo spite

Psi se med spanjem pogosto premikajo, uprizarjajo svoje sanje in celo smrčijo. Če slabo spite ali je v vaši postelji malo prostora, potem razmislite, ali je pametno, da vaš pes spi z vami v postelji.

Če imate novega psa

Nov pes bo morda potreboval nekaj časa, da se prilagodi, preden bo pripravljen spati v vaši postelji. Pokažite mu, da je del vaše družine, tako da njihovo posteljo postavite v isto sobo, kjer boste spali tudi vi. Če pokažejo zanimanje za spanje z vami (in imajo primerno vedenje), jih lahko spustite na posteljo ali celo pod odejo.

Če imate vi ali ima vaš pes zdravstvene težave

Čeprav lahko bivanje v bližini vašega psa reši nešteto zdravstvenih težav, obstajajo primeri, ko ni varno spati z vašim ljubljenčkom. Če ste vi ali vaš pes bolni ali poškodovani, morda ni najboljši čas za skupno spanje.

 

Pes v vaši postelji: 13 znanstveno podprtih koristi spanja s psom

Pes v vaši postelji: Nasveti za varno spanje s psom

 

Vir: Casper

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.