Življenje s psom

Sara in njena psička Flora

foto: ANJA KOSI
Ko sem prvič videla Floro je bila grozno prestrašena in nesamozavestna psička, v prejšnjem domu očitno ni imela primarne socializacije.

Sara je bila takrat velikokrat v dvomih glede svoje odločitve, vendar nad to majhno psičko ni nikoli obupala. Flora, kot jo kličemo, je dobila ime po latinski besedi in pomeni roža.

Svoji družini in znancem je ta majhna psička obogatila življenje in osrečuje vse nas, ki jo poznamo in jo imamo radi. V Sarino življenje je Flora prišla po tragični izgubi Sarine prejšnje psičke Qeenie. Med globokim žalovanjem je Sara sklenila, da brez psa pač ni enako in tako je v njeno življenje prišla Flora.

Iz nesamozavestne psičke je Sari uspelo s vztrajnostjo in potrpežljivostjo doseči, da je Flora sedaj bolj prepričana vase in zelo lepo vzgojena. Sara pravi, da včasih kar pozabi na njeno prisotnost, saj je tako umirjena in pridna.

Flora je postala Sarina senca, praktično vse počneta skupaj. Kjer vidimo Saro vemo, da Flora ne more biti daleč. Ta mala psička ji je tako prirasla k srcu, da jo jemlje povsod s seboj, tudi na morje in daljše pohode po naravi.

Flora je resnično velik pes v majhnem telesu, ima svoj karakter in jaz. Ko je to potrebno, se zna postaviti zase, drugače je pa zelo mirnega in nežnega značaja. Izjemno dobro se razume tudi z mucami in drugimi psi.

Foto: ANJA KOSI

Sara opisuje, da jo Flora rešuje in ji pomaga pri izzivih, ki jih prinaša življenje. Prepričana je namreč, da brez Flore ne bi bilo lahko. V Flori, ki ji nudi uteho, vidi upanje in razlog za borbo tudi, ko ima razlog za obup. Neverjetno je, kako ti lahko eno tako majhno bitje nudi srečo in vero v življenju.

Foto: ANJA KOSI

Sari vedno govorim, kako sta lahko vzor vsem skrbnikom majhnih psov, saj s svojo prisotnostjo vplivata na okolico in sta dokaz, da so lahko tudi majhni psi zelo vzgojeni, če se skrbniki z njimi dovolj ukvarjamo in jih pravilno socializiramo. Sara ni Flore nikoli dvigovala v naročje in skrivala pred svetom, namesto tega ji je vsakodnevno vlivala pogum, da se sooči z ljudmi in drugimi psi, ki se jih je na začetku tako zelo bala. Spremljati njuno zgodbo je nekaj čudovitega.

Anja Kosi

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.