26. avgusta je Svetovni dan psov – kako boste praznovali?

25. avgusta, 2022

Od leta 2004 obeležujemo dan, posvečen psom, 26. avgusta, na pobudo živalovarstvenice in ‘živalske odvetnice’ Coleen Paige – to je tudi dan, ko so v njeno družino sprejeli posvojeno 10-letno psičko. 

Zdaj ta dan praznujemo po vsem svetu, saj so psi naši nepogrešljivi prijatelji in tudi sodelavci v zdravstvu, policiji, vojski, pri reševanju itd. A ta dan ni posvečen samo psom, ki imajo topel in ljubeč dom, temveč tudi vsem tistim brezdomnim psom v zavetiščih in tistim, ki tavajo po ulicah.

Kako obeležiti ta posebni dan?

Na dan psov še malo več časa posvetite svojemu pasjemu prijatelju, odpeljite ga na izlet, ali pa na sprehod z njegovim najboljšim pasjim prijateljem ali prijateljico, specite mu najljubše pasje piškote, skupaj se igrajta njegovo najljubšo igro ali pa naredite nekaj skupnih fotografij za spomin.

Pomoč brezdomčkom

Poleg vsega naštetega pa ta dan pomagajte tudi tistim, ki še čakajo na svojo družino. Obiščite zavetišče in jim podarite hrano, odeje in igrače za pse. Če je le mogoče, odpeljite enega ali dva psa na sprehod in ga malce pocrkljajte. Če pa še nimate psa in si ga želite, pa lahko v lokalnem zavetišču spoznate novega prijatelja, ki bi ga želeli sprejeti v svoj dom.

Ne pozabite, v pasji družbi je vsak dan še lepši in še bolj poln ljubezni.

5 nasvetov, kako izbrati psa za posvojitev