Britanka v Indoneziji rešila 53 psov, ki so bili namenjeni za prehrano

13. decembra, 2021
Britanka Lola Webber, mama in živalovarstvenica, je svoje življenjsko poslanstvo našla v reševanju psov iz Azije, ki so namenjeni za prehrano.

Nedavno je pomagala rešiti 53 psov iz Indonezije. Lola se z ozaveščanjem in reševanjem psov ukvarja zadnjih 15 let in čeprav je videla že izjemno veliko krutih stvari, jo je nedavna reševalna akcija zelo prizadela.

Akcija se je zgodila ponoči,  ko so prostovoljci skupaj s policisti ob ilegalni klavnici prestregli tovornjak, poln psov. ”To je bilo grozno. Bila sem na tržnicah s pasjim mesom in farmah s pasjim ‘blagom’, videla sem že ogromno trpečih živali – ampak tokrat je bil tovornjak poln okostnjakov. V njem so bile dobesedno vreče kosti,” je pretresljiv dogodek opisala Webberjeva. Psi so potovali več kot 10 ur, eden med njimi vožnje ni preživel, v tovornjaku je bilo tako vroče, da so komaj dihali. Po njeni oceni je bilo 95 % psov starih manj kot eno leto.

Policija je aretirala moškega, katerega sumijo, da je zadolžen za koordinacijo pošiljk na stotine psov vsak mesec (dnevno jih ubijejo okoli 30). Lola, ki v Indoneziji živi s svojo družino, v kateri so tudi 4 rešeni psi, je še povedala, da je ta primer le še okrepil njeno odločenost in boj.

Preberite še:

Države, kjer še vedno jedo pasje meso

Južnokorejski predsednik predlagal popolno prepoved pasjega mesa