Čas dopustov: kako izbrati varstvo za psa, če ne gre z nami?

22. maja, 2022
Katjuša Rajovec, Zavod Muri

Prihaja čas, ko se hitro polnijo rezervacije hotelov za pse.  Ljudje z velikim veseljem odhitimo na dopust, kjer spočijemo svoje misli in dobimo dodatno energijo za prihodnje izzive. Ob vrnitvi domov pa svojo izkušnjo zelo radi podelimo s prijatelji in znanci. 

Kaj pa naši kosmatinci?

Oni nam žal ne morejo povedati kako so se počutili medtem, ko smo jih v času naše odsotnosti namestili v varstvo.

Skrbniki psov lahko po njegovem obnašanju doma le sklepajo, ali je bilo vse kot bi moralo biti. Vendar je takrat pravzaprav že prepozno za ugotavljanje kakovosti dela zaposlenih v hotelu.

Kakovost pred ceno

V kolikor nam je pri iskanju ustreznega varstva za psa na prvem mestu kakovost dela, ne moremo zagrešiti napake. Cena storitve naj ne bo nikoli vodilo pri izbiri. Saj nas lahko morebiti privarčevanih nekaj deset evrov, stane vedenjskih težav pri našemu psu.

Opazujemo oskrbnike

Ob obisku hotela, kjer želimo namestiti psa namenimo največ pozornosti opazovanju oskrbnikov, ne urejenosti okolice. Ta mora vsekakor zagotavljati varnost, vendar je vedenje oskrbnika in njegovo poznavanje pravilnih osnov pasjega vedenja ključnega pomena, da se bo lahko vaš pes v času bivanja tam, vsaj približno toliko sprostil kot vi na dopustu.

Prihaja čas dopustov: kam s psom?

Dopustovanje s psom: psu dovolimo, da dodobra prevoha in spozna počitniški ‘dom’

Ko so šli njegovi na dopust, je iz varstva pobegnil – domov