Mestna občina Kranj se je odločila za sodelovanje z Zavetiščem Gmajnice

31. januarja, 2020
V kranjski občini so se odločili skleniti pogodbo za oskrbo brezdomnih in zapuščenih živali z Zavetiščem Gmajnice. Tako poročajo na DZZŽ Kranj, kjer to odločitev podpirajo.

Kot smo že poročali, so se zaradi domnevnih nepravilnosti v Zavetišču Perun, nekatere gorenjske občine odločile za sklenitev pogodbe z drugimi zavetišči. Nekaj jih prevzema Zavetišče Horjul, iz Kranja pa prihaja vest, da so sklenili pogodbo z Zavetiščem Gmajnice.

Na območju Mestne občine Kranj aktivno že deset let deluje Društvo za zaščito živali Kranj, ki je ob tem zapisalo, da podpirajo odločitev kranjske občine. Kot so zapisali v sporočilu za javnost v svojem 10-letnem delovanju ugotavljajo, da je sodelovalno delovanje, kjer je le mogoče, dolgoročno edino vzdržno in racionalno.

Hkrati so mnenja, da se mora problematična situacija glede sodelovanja z Zavetiščem Perun razrešiti po pravno vzdržni in inšpekcijsko podprti poti. ”Zakon ulice in populistična zborovanja dolgoročno zagotovo ne bodo prinesla nikakršne rešitve, le še večji razkol med vsemi vpletenimi, ki bi skupaj morali gledati in delovati za dobrobit živali. Če živalovarstveniki, zavetišče in župani ne bodo našli skupnega jezika, potem bodo na slabšem samo živali”, so zapisali v društvu, ki je v desetih letih delovanja med drugim (financiranje sterilizacij, kastracij, ostalih pregledov …) pomagalo najti nove odgovorne domove več kot 1200 mačkam in več kot 70 psom.

Špela Šimenc