Uradno najstarejša mačka na svetu je 27-letna Flossie

28. novembra, 2022

Flossie je želvovinka, ki je stara skoraj 27 let, kar naj bi ustrezalo človeški starosti 120 let. Prejšnji teden je bila “okronana” kot najstarejša mačka na svetu s strani Guinnessovih svetovnih rekordov. 

Flossie je doma v Veliki Britaniji, rekord pa je dosegla s starostjo 26 let in 329 dni. Mačka slabo vidi in je gluha, sicer pa ji menda zdravje dobro služi.

Njena lastnica, ki jo je posvojila, ko je bila že kot starejša mucka oddana v zavetišče, je povedla, da je ves čas vedela, da je Flossie posebna mačka, da pa ni pričakovala, da bo dosegla rekord.

“Je zelo ljubeča in igriva in zelo sem vesela, da so naju v zavetišču povezali,” je dejala. Flossie je bila namreč kot mladiček ulična mačka brez doma, ki jo je sprva posvojila medicinska sestra. Ko je pri mačkinih 10 letih lastnica umrla, jo je posvojila njena sestra. A 4 leta zatem ji je umrla tudi druga lastnica, nato jo je posvojil sin prve lastnice. Pri njem je bila tri leta, nato jo je predal v oskrbo zavetišča Cats Protection.

Takrat jo je našla sedanja lastnica. V zavetišču so namreč vedeli, da je malo verjetno, da bi dobila še kakšen dom, saj večina ljudi želi mladičke. A Flossie je prepričala ravno s starostjo – osebo, ki ji je želela ponuditi vse možno udobje v zadnjem poglavju njenega življenja.

Flossie je trenutno najstarejša mačka na svetu, rekord starosti vseh časov pa nosi  maček Creme Puff, ki je živel 38 let in 3 dni, umrl pa je leta 2005.

Najstarejša psička Pebbles je umrla oktobra lani, o treuntnem rekorderju med psi pa bomo poročali v naslednji dneh.