8 pasem psov, ki veljajo za umirjene

12. januarja, 2022

Nekateri psi so prave energijske bombice, drugi pa veljajo za umirjene in to posebno umirjenost trosijo povsod okoli sebe. A ne glede na to, prav vsi potrebujejo dnevno dozo svežega zraka in aktivnosti.

Katere so tiste pasme, ki ne prekipevajo od energije, pač pa so bolj umirjene?

1. Bernski planšarski pes

Za ‘bernija‘ velja, da je poseben pes za posebne ljudi. Potrebuje veliko aktivnosti, sicer pa velja za mirnega sopotnika.

2. Francoski buldog

Francoski buldog bo zadovoljen tudi z minimalno potrebne aktivnosti, le da ima svojega človeka čim več časa ob sebi. Prilagodijo se vsakemu življenjskemu stilu, radi dremajo, so pa tudi zelo igrivi.

3. Mops

Mops ne potrebuje izjemno veliko aktivnosti, potrebuje pa svojega človeka tukaj in zdaj in ves čas. So ljubki, družabni in ustvarjeni za tiste, ki s psom potrebujete poseben nežen stik.

4. Veliki angleški hrt

Veliki angleški hrt je izjemno elegantna pasma, obožujejo hiter tek, prav tako pa tudi lenarjenje. Mraz ni njihov prijatelj, s svojo umirjenostjo pa so pravi psihologi na štirih tačkah.

5. Zlati prinašalec

Veliko je seznamov, kamor se uvršča ta izjemno priljubljena pasma. So igrivi, aktivni in inteligentni, pa tudi izjemno umirjeni. K sebi spustijo prav vsako živo bitje, konflikt ni njihov način.

6. Pirenejski planinski pes

Kljub svoji velikosti pirenejski planinski pes velja za pravo ‘zen pasmo’. So izjemno zaščitniški in zvesti svoji družini.

7. Baset

Baset, pes z najbolj otožnim pogledom na svetu, velja za precej samovoljnega in za trening bo morda potrebne nekaj več energije kot pri drugih pasmah. Z nekaj potrpežljivosti pa bo baset čudovit sopotnik – tudi pri lenarjenju na kavču.

8. Angleški buldog

Za angleškega buldoga velja, da so pravi lenuhci, toda če ne dobijo potrebne aktivnosti, hitro postanejo predebeli. Če zadostimo njihovim potrebam, bomo dobili zdravega psa, ki bo z veseljem z nami prelenaril celo popoldne.