Pasme

FOTO: Spoznajte 10 najdražjih pasem psov

Po podatkih Pet Advocacy Network industrija hišnih ljubljenčkov vsako leto prispeva več sto milijard dolarjev v gospodarstvo Združenih držav.

Na ceno določene pasme vpliva priljubljenost in zgodovinski pomen. Nekatere pasme stanejo več tudi zaradi zahtev glede nege in dodatnega usposabljanja.

Tako so seveda pripravili seznam najdražjih pasem psov v ZDA.

Afganistanski hrt

Edinstvena, starodavna pasma psov elegantnega videza. Imajo svilnato dlako. Znani so po svojem nežnem, energičnem in prilagodljivem značaju. Ti graciozni psi potrebujejo vsakodnevno krtačenje, saj se njihova dolga dlaka zlahka zaplete.

Faraonski hrt

Zvesta in inteligentna starodavna pasma psov, ki so jo uporabljali za lov. Čeprav so odlični hišni ljubljenčki za družine in se zlahka prilagodijo stanovanju, je ta pasma zelo občutljiva na stres.

Argentinska doga

Zvest in zaščitniški psi do svoje družine. Vzrejeni so bili za lov, zato imajo močan nagon za plenom, močno voljo in nezaupanje do tujcev. S pravilnim šolanjem je ta pasma psov lahko službeni pes v pomoč pri iskanju in reševanju.

Kanadski eskimski pes

Izjemno redka pasma, a znana po svojem veličastnem videzu in debelem kožuhu. Niso prilagojeni zmernemu podnebju in niso priporočljivi za družine z otroki.

Rotvajler

Zvesti in ubogljivi psi, če so deležni usposabljanja in socializacije so lahko tudi družinski psi. Mišičasti in mogočni, so naklonjeni svojim lastnikom in zelo inteligentni.

Azavak

Izvira iz doline Azawakh v puščavi Sahara. Pasma se običajno dobro znajde v toplejših podnebjih. Kot pasma, ki se uporablja za lov, zahteva vsakodnevno vadbo.

Tibetanski mastif

Prvotno vzrejeni za zaščito živine pred plenilci, so zaščitniški in zvesti. Čeprav so fizično impresivne postave, so nežni do svojih človeških spremljevalcev in so lahko zelo prijazni.

Chow chow

Ena najstarejših in najredkejših pasem, ki izvira iz Kitajske. Čeprav so lahko zadržani, so ti psi zelo ljubeči do svojih družinskih članov. So neverjetno dostojanstveni z veliko, lepo dlako.

Mali levji pes

Igrivi, družabni in aktivni psi, ki imajo radi otroke. Ta pasma je neverjetno redka, saj je po vsem svetu registriranih le 300 psov.

Samojed

Nežen družinski pes, ki je znan po puhasti beli dlaki. Velja za najdražjega psa na svetu.

 

Vir: Dog Time


Preberite tudi: Psi čuvaji: 9 prikupnih pasem psov, ki bodo zaščitili vašo družino in dom

Psi čuvaji: 9 prikupnih pasem psov, ki bodo zaščitili vašo družino in dom

error: Kopiranje teksta ni mogoče.