Sprehajalec psov, ki zasluži skoraj 100.000 evrov na leto

30. januarja, 2023

Ryan Stewart iz ZDA je začel sprehajati pse kot postransko dejavnost leta 2002. Zdaj je “sprehajalec psov” njegova služba za polni delovni čas.

V medije je prišla njegova zgodba, saj zasluži približno 60 dolarjev na uro, ko sprehaja tri do pet psov hkrati. Letno pa zasluži tudi do 120 tisoč dolarjev.

Dolga pot do dobičkonosnosti

Med odraščanjem so njegovi bratje in sestre pokosili trato in pripravili mizo za večerjo. Njegova zadolžitev je bila sprehajanje družinskih psov. Ko se je v svojih dvajsetih začel ukvarjati s profesionalnim plesom v New Yorku, je mislil, da je sprehajanje psov lahko dodaten zaslužek.

»Spomnim se, kako sem stal na ulici in delil vizitke,« pravi Stewart. »Začel sem s sprehajanjem enega ali dveh psov.« Po nekaj letih je ugotovil, da bi lahko sprehajanje psov postalo bolj donosno, če bi se le osredotočil nanj.

Dober sprehajalec je pozoren in osredotočen na svoje delo

Kot pravi je najboljši del njegove službe to, da mu brez univerzitetne diplome uspe zaslužiti šestmestno številko na leto, medtem ko dela nekaj, kar ima zelo rad. Dela približno 36 ur na teden, ki jih razporedi v šest dni.

»Dober sprehajalec psov je osredotočen in pozoren, ker želi preprečiti, da bi se pes poškodoval,« pravi Stewart. »Paziti moram na promet in da se psi med seboj ne tepejo.« Sicer pa so napake pri njegovem delu zelo drage, saj ga lahko obisk veterinarja zaradi poškodbe psa med sprehajanjem, stane tudi do dva tisoč dolarjev.

Poglejte tudi druge popolne službe za pasjeljubce:

Popolne službe za pasjeljubce

Vir: CNBC