Zanimivo

Trigger, pes vodnik, ki je imel prek 300 mladičkov, gre v zasluženi pokoj

foto: adobestock
Danes devetletni zlati prinašalec Trigger je oče psičkom iz devetintridesetih legel, med vsemi pa je rekordno leglo iz leta 2021 s kar šestnajstimi mladiči.

Trigger je bil je del programa organizacije Banbury Guide Dogs. Vzredili so skupno 294 Triggerjevih mladičev, 29 pa se jih je skotilo v drugih, partnerskih, organizacijah. Dve legli sta se skotili v tujini (v Franciji in na Nizozemskem).

Zaradi njegove nežne narave in odličnega zdravja je bil pravi kandidat za tovrstno »delo«. Njegovi mladiči so namreč pomagali pri neodvisnosti in ponovnem samozaupanju mnogim slepim in slabovidnim ljudem po vsej Veliki Britaniji.

Vsi njegovi mladiči vodniki slepih in slabovidnih

Njegovo zadnje leglo šteje pet samičk in enega samčka. Trenutno so stari osem tednov in kmalu bodo svojo pot nadaljevali pri prostovoljcih, ki prvo leto vzgajajo mladiče, preden se ti podajo na novo pot – kot vodniki slepih in slabovidnih.

Triggerja bo po devetih letih uradno posvojila njegova prostovoljna rejnica. V organizaciji pa upajo, da bo po njegovih stopinjah šel tudi njegov zadnji sin Billy.


Preberite tudi: FOTO: Jutri je dan ene najbolj priljubljenih pasem psov na svetu – zlatih prinašalcev

FOTO: Jutri je dan ene najbolj priljubljenih pasem psov na svetu – zlatih prinašalcev

error: Kopiranje teksta ni mogoče.