V Veliki Britaniji pa je labradorec znova najbolj priljubljena pasma

30. marca, 2023

Zadnjič smo poročali o najbolj priljubljenih pasmah v ZDA, zdaj so podobno lestvico razglasili še za Veliko Britanijo.

Čeprav je na sprehodih in v parkih mogoče videti številne različne pasme psov, nekatere srečamo pogosteje kot druge.

Medtem, ko se nekatere pasme po novem v Veliki Britaniji uvrščajo med manj priljubljene (npr. Azavak ali afriški hrt, škotski jelenar, Cavalier King Charles španjel in valižanski ovčar), je nekaterim priljubljenost narasla.

13 najbolj priljubljenih pasem na otoku

Med trinajst priljubljenih pasem v Veliki Britaniji zadnjih let spadajo: francoski buldog, ki je iz prvega padel na drugo mesto, na prvo pa se je povzpel labradorec.

Na tretjem mestu je koker španjel, na četrtem pa buldog, ki po priljubljenosti precej višje kot včasih. Še večji skok v priljubljenosti je doživel jazbečar, ki se je prebil na peto mesto, medtem ko je angleški špringer španjel še vedno pogosta izbira, vendar je število registranih psov te pasme padlo za kar 30 odstotkov.

Sledi vedno priljubljeni zlati prinašalec na sedmem mestu, na osmem nemški ovčar, deveti mops pa nakazuje, da ni več tako priljubljen kot nekaj let nazaj.

Deseterico zaključuje Staffordshire bulterier, na enajstem mestu se je znašel pritlikavi šnavcer, na dvanajstem mejni (Border) terier in na trinajstem mali angleški hrt (Whippet), priljubljen, umirjen in otrokom prijazen družinski pes.