Je vaš pes ponoči nemiren in ne spi? Ugotovite, zakaj!

17. avgusta, 2022

Po napornem dnevu ste utrujeni in si želite samo leči v udobno posteljo ter zaspati, vendar ima vaš kosmati prijatelj drugačne načrte? Ali pa se nikakor ne more umiriti, ponoči večkrat vstane?

Razlogov, zakaj je pes ponoči nemiren in ne spi, je lahko več …

Premalo gibanja

Če svojemu psu ne omogočite vadbe, ki jo potrebuje, se lahko čez leta soočate s številnimi vedenjskimi težavami in ena od teh je nočni nemir. Psi se morajo vsakodnevno gibati, da porabijo energijo.

Anksioznost

Tako kot ljudje se lahko tudi psi soočajo z anksioznostjo. Če sumite, da bi lahko bila razlog za nespečnost anksioznost, se posvetujte z veterinarjem.

Staranje

Ko se psi starajo, lahko postanejo ponoči vse bolj nemirni, zaradi bolečin v sklepih in mišicah.

Kako prepoznati bolečino pri starejših psih?

Kako pomagati psu, da bo ponoči spet sladko spal?

Zdaj poznate nekaj razlogov, zakaj je vaš pes lahko ponoči nemiren in ne spi, kako pa mu lahko pomagate.

·         Vadba – zvečer pred spanjem ga odpeljite na sprehod, primerna je tudi igra prinašanje določenega predmeta, ki mu bo pomagala porabiti energijo in bo kasneje lahko mirno spal.

·         Pripomočki za pomiritev – včasih vadba preprosto ne pomaga in takrat se posvetujte z izbranim veterinarjem, da mu predpiše primeren prehranski dodatek.

·         Primerna postelja – pasja postelja s spominsko peno ali ortopedska postelja, ki lajša pritiske na boleče mišice in sklepe ter preprečuje poslabšanje stanja, je prav tako lahko ena od možnih rešitev.

Vir: Buddyrest