Izlet Življenje s psom

Na izlet: Od Gradeža do izliva reke Soče v Italiji

Foto: Alisa Travnik

Podali smo se na izlet s francosko buldoginjo – s kolesom iz Gradeža do izliva reke Soče, za psičko pa smo imeli nahrbtnik!

Za našo novo članico francosko buldoginjo Halli smo si izposodili pasji nahrbtnik ter se odpravili na kolesarjenje v Italijo – od Gradeža do izliva reke Soče v morje.

Halli je zelo prilagodljiva kužika, vse kar potrebuje, je naša bližina, tako da je pot od Jesenic do Gradeža prespala, potem pa se veselo ogledovala okoli.

Nasveti za varno vožnjo s psom

Kolesarske poti v Gradežu so zelo urejene, prav tako je Italija zelo prijazna do psov. Lahko naredite krožno pot in izlet začnete v Ogleju, lahko pa parkirate v centru Gradeža in se odpravite v eno izmed smeri.

Izlet skozi naravni rezervat, postanek na plaži

Mi smo se za prvič odločili za slednje in se odpravili v smeri izliva Soče. Pot nas je vodila skozi naravni rezervat Valle Cavanata, kjer lahko opazujemo različne ptice, od ponirkov, labodov do čapelj in drugih manj poznanih.

Zapeljali smo se dalje, izlet nas je vodil do idilične ribiške vasice Punta Sdobba, kjer se izliva reka Soča. Povzpeli smo se na opazovalni stolp in si ogledali naravo. Vračali smo se po isti poti in imeli postanek na školjkišču, kasneje še na eni od plaž v Gradežu.

Zvečer smo naredili še manjši sprehod skozi staro mestno jedro ter se odpravili na večerjo, kjer so ljubljenčki povsod dobrodošli.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.