Spomladansko čiščenje za skrbnike hišnih ljubljenčkov

26. marca, 2022

Spomladansko čiščenje običajno zajema čiščenje vseh prostorov v hiši ali stanovanju.

Da bo vaš dom zares čist in bo dišal po svežem, potem ne pozabite temeljito očistiti tudi posod in vseh pripomočkov, ki jih uporabljajo vaši hišni ljubljenčki.

Posode za hrano in vodo

Da se znebite vseh mikrobov, vsak dan operite posode svojega ljubljenčka z vročo vodo in blagim detergentom za pomivanje posode. V primeru, da se posoda lahko pomiva v pomivalnem stroju, izkoristite temeljito pomivanje, po pranju pa posode še dodatno oplaknite z vročo vodo.

Če se v posodi pojavijo praske, je čas, da jo uporabite za kaj drugega, saj se v njih lahko nabirajo bakterije, svojemu ljubljenčku pa namenite novo.

Če imate težavo z vodnim kamnom, tega odstranite na naraven način – z namakanjem in mehansko ali pa z naravnim odstranjevalcem kamna, ki bazira na citronski kislini in je primeren tudi za čiščenje grelnika vode, denimo. Poskusite lahko tudi z limoninim sokom. Ker ta vonj živali načeloma odbija, posodo za tem dobro, večkrat operite in posušite na soncu. Pri čiščenju vedno upoštevajte tudi material posode.

Igrače za pse in mačke

Pogosto mokre igrače so odlično skrivališče za različne bakterije, glive in plesni. Igrače iz blaga lahko operete v pralnem stroju (uporabite blagi prašek ali, še bolje, prašek izpustite), tiste iz gume pa v pomivalnem stroju skupaj s posodo za hišnega ljubljenčka.

Posteljnina in odeje

Hišni ljubljenčki v stanovanje prinesejo bakterije in alergene, ki se pogosto kopičijo tam, kjer preživijo največ časa. Zato je pomembno, da redno čistite blazine, odeje in ležišče oz ležišča. Redno čiščenje pripomore tudi k manjši verjetnosti bolh.

Kako učinkovito očistiti pasje ležišče – tudi neprijetnih vonjav?

Za uspešno odpravljanje bolh je treba očistiti tudi notranje okolje

5 uporabnih gospodinjskih trikcev – za pasje skrbnike

 

Vir: PetPros