Hoteli v Sloveniji: kam s psom na dopust?

25. aprila, 2022
Blanka Markovič Kocen
Foto: arhiv Art hotela Tartini

Marsikdo že načrtuje, kako bo preživel poletje. Posebno skrbno mora biti načrtovanje počitnic, če jih nameravamo preživeti skupaj s hišnim ljubljencem.

V Sloveniji imamo kar nekaj lokacij, kjer so domače živali dobrodošle, še zdaleč pa jih ni toliko kot v nekaterih drugih evropskih državah.

»Pasje udobje« v osrčju narave

V Avto kampu Pivka jama že 22 let sprejemajo tudi hišne ljubljence. Glede na lego kampa v osrčju narave to pravzaprav nikoli ni bilo vprašanje, pravi direktor Peter Kranjc in dodaja: »Ljubitelji narave so praviloma tudi ljubitelji živali.« Po njegovih besedah okoli 40 odstotkov njihovih gostov pripelje tudi pse. V kampu in bungalovih je treba upoštevati hišni red glede sprehodov, psi morajo biti v kampu na povodcih, smejo pa tudi na vrt restavracije. Gostje, skrbniki psov, imajo na voljo tudi zemljevid sprehodov zunaj kampa.

Hotelska dobrodošlica psom sredi  Ljubljane

Hišni ljubljenčki so dobrodošli tudi v Union hotelih, ki združujejo Hotel Lev, U-hotele in Grand hotel Union. Goste, ki pridejo s psom, skušajo namestiti v sobah brez tapisona, da je čiščenje lažje, ponudijo jim brošuro, kjer najdejo primerne lokacije sprehodov po mestu in okolici, prav tako ti gostje dobijo obešanko, ki jo namestijo na vrata hotelske sobe, kadar je pes sam v njej.

V Art hotelu Tartini gostili celo noja

Domačim živalim prijazen je tudi Art hotel Tartini v Piranu. Poleg psov raznih pasem in velikosti so gostili že pujse, zajce, mačke, papige, celo kokoš, tudi noj je bil že na obisku v njihovi restavraciji.

 

Psi so zelo dobrodošli tudi v počitniških kapacitetah v Stročji vasi blizu Ljutomera in v hotelih Celeia ter Europa v Celju. Skrbniki psov in drugih hišnih ljubljenčkov si želimo, da bi bilo lokacij, prijaznih živalim, v prihodnje v Sloveniji še več.

Kakšen je kakovosten pasji hotel?

Kako izbrati pravi pasji hotel za našega ljubljenčka?